Uslovi kupovine

Uslovi kupovine

 

1. Općenito o uslovima prodaje

Ovi Uslovi kupovine sastavni su dio Uslova korišćenja internetske prodavnice www.gilvita.ba.
Prihvatanjem ovih Uslova kupovine priliko slanja narudžbine, Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumeo i da se slaže sa svim Uslovima koje se nalaze na ovim Internetskim stranicama.

1. Vl. Tomislav Majnarić (nadalje: www.gilvita.ba) omogućava i posreduje prodaju robe/usluga u ime i za račun Partnera putem Internet stranica www.gilvita.ba.

Za sve proizvode sa oznakom CaliVita pod pojmom “Partner” podrazumijeva se tvrtka CV Product d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu, Derviša Numića 9, ovlaštena firma i uvoznik za CaliVita proizvode u BIH.

2. Partner se obvezuje naručeni proizvod/proizvode isporučiti krajnjem korisniku na najkvalitetniji mogući način, poštujući standarde kvalitete na jednak način koje primenjuje u svom redovnom poslovanju s kupcima, a prema svojim uslovima koriščenja i prodaje.

3. Portal www.gilvita.ba nije vlasnik, niti ne poseduje proizvode/usluge koje nudi putem svojih stranica pa stoga ne može ni biti odgovorna za potencijalne manjkavosti ili bilo kakve druge probleme koji mogu nastati prilikom slanja, transporta, ili koriščenja proizvoda/usluga koje nudi.

4. Za sve potencijalne probleme vezane uz isporuku ili manjkavost proizvoda/usluga koje Partner pruža odgovoran je isključivo taj Partner. Portal www.gilvita.ba ni na koji način ne može da bude odgovoran za bilo kakve manjkavosti proizvoda ili usluga koje prodaje putem svojih Internet stranica.

5. Ovi Uslovi kupovine deo su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac pre nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obavešten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

6. Pojam Kupac ili Korisnik odnose se na klasičnog potrošača: fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga web trgovine prisutnih na web stranici www.gilvita.ba, ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti, te na sve ostale kupce primerice pravne osobe.

7. Pojam Prodavatelj odnosi se na vl. Tomislav Majnarić te putem internetske stranice www.gilvita.ba nastupa u svoje ime.

8. Uslovi kupovine čine deo ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cenom/ama kupljenog/ih proizvoda, te će se pre potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati/izjavi da je sa istima upoznat/saglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe (sklapanja ugovora) potvrda o narudžbi biti dostavljena Kupcu kao sadržaj e-mail poruke kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen. Za valjano sklopljeni ugovor potrebno je da je Kupac lice koja ima potpunu poslovnu sposobnost. Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom kupovine ili registracije.

9. Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut.

 

2. Glavna obilježja proizvoda

1. Proizvodi su prikazani opisno i fotografijama, te su podaci o istima sačinjeni temeljem www.gilvita.ba baze podataka.
Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Ističemo da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

2. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cena i dr.) prikazani na web stranici www.gilvita.ba podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.gilvita.ba, zadržavamo pravo jednostrano raskinuti ugovor. Iako se informacije o proizvodima redovito ažuriraju, Vlasnik, odnosno portal www.gilvita.ba nije odgovoran za eventualne netočne informacije. Ovo ne utiće na vaša zakonska prava.

3. Iako poduzimamo sve kako bismo osigurali da su informacije na web stranici www.gilvita.ba o proizvodima ispravne, ponekad se sastav, količina sastojaka, kao i nutritivna vrednost i alergeni proizvoda mogu promeniti. Zbog toga pre konzumacije svakako pročitajte etiketu tj. deklaraciju proizvoda te ne preporučujemo da se oslanjate isključivo na informacije koje su objavljene na web stranici.

4. Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni.
Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ, prodavatelj će obavestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv, te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda koji je odmah raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

5. Proizvodi na ovim web stranicama ili sastavni delovi proizvoda nisu namenjeni ikakvom dijagnosticiranju, lečenju, izlečenju ili prevenciji bilo koje bolesti ili stanja. Nikakva izjava, navod, mišljenje ili informacija koja se odnosi na bilo koji proizvod ili sastavni deo proizvoda neće se smatrati medicinskim mišljenjem/savetom. Nikakva izjava, mišljenje ili informacija koja se odnosi na bilo koji proizvod nije ispitivana niti odobrena od strane bilo kojeg javnog lica u bilo kojoj državi.

 

3. Naručivanje i dostava

1. Proizvode je moguće naručiti dostavom na kućni prag. Dostava je moguća samo na teritoriju Bosne i Hercegovine i vrši se putem kurirske službe od vrata do vrata. Narudžbe se primaju na jedan od sledećih načina:

1. Putem web trgovine
2. E-mailom na info (@) gilvita.ba
3. Telefonom na 061 438 361 (može Viber i Whatsapp) ;

1. Narudžbom proizvoda na daljinu, odnosno stavljanjem proizvoda u korpu, ispunjavanjem Identifikacijskih osobnih informacija na portalu www.gilvita.ba te potvrdom (klikom) na Uslove kupovine, slažete se da naručeni proizvodi budu naplaćeni prema odabranom načinu plaćanja u korist i za račun Partnera. Za naplatu prema korisnicima, izdavanje ponuda i računa te slanje proizvoda koje Partner pruža odgovoran je isključivo taj Partner.
Portal www.gilvita.ba ni na koji način ne može biti odgovoran za naplatu, izdavanje ponuda i računa za robu/usluge te slanje proizvoda koje prodaje putem svojih Internet stranica.

2. Prilikom slanja paketa za sve iznose manje od 250,00 KM naplaćuje se trošak dostave u iznosu od 10,00 KM. Za veće iznose trošak dostave (poštarina) se ne naplaćuje.

3. Narudžbe izvršene do 12:00 sati bit će poslane istoga dana. Narudžbe izvršene nakon 12:00 sati biti će odaslane sljedećeg radnog dana.
Sve narudžbe dostavit će se unutar 24-72 sati (radnim danom).

4. Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja jasno vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju sugeriramo Kupcu da pošiljku ne preuzima te da nas kontaktira kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i pokušali riješiti situaciju pozitivnu za Kupca.

 

4. Cijene

1. Cijene svih proizvoda izražene su u konvertibilnim markama i sadrže PDV (17%).
U cene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave iz razloga jer se isti posebno plaćaju, osim na narudžbe iznad 200,00 KM kada je dostava besplatna, a sve sukladno uslovima i na način kako je to naznačeno u ovim Uslovima kupovine.
Pre potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cena proizvoda, cijena dostave ako je naplatna te konačna cena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cenu koju plaća za naručenu uslugu kupnje.

2. Za registrovane članove globalnog sistema nagrađivanja CaliVita International na maloprodajnu cijenu proizvoda odobravamo 30% članskog popusta za gotovinska plaćanja ili plaćanja opštom uplatnicom / internet bankarstvom, a za kartična plaćanja odobrava se popust u iznosu od 25%.

2.1. Svi kupci koji nisu članovi ili ne žele sudjelovati u globalnom sistemu nagrađivanja CaliVita International mogu i dalje kupovati CaliVita proizvode po istaknutim maloprodajnim cijenama bez popusta.

Zadržavamo pravo izmjene cijena.

 

5. Plaćanje

5.1. Odabir načina plaćanja

1. Plaćanje prilikom preuzimanja – (Plaćanje pouzećem kuriru prilikom dostave) dajete privolu da se vaši lični podaci mogu prema našoj Izjavi o privatnosti podataka i u skladu sa važećim zakonima, obraditi i podeliti sa Partnerom i trećim stranama (dostavne službe sa kojima preduzeće ima ugovor o dostavi) u svrhu slanja proizvoda na adresu korisnika/kupca, odgovaranja na upite i savetovanje, obračuna lični popust i pripadajućih bonusa, izdavanja ponuda i faktura, kontaktiranja u svrhu narudžbe, odnosno dostave proizvoda ili zadovoljstvu koriščenja proizvoda, provođenja sigurne provere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici www.gilvita.ba, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga.
Takođe ovim odabirom slažete se da vas prilikom vaše prve kupnje CaliVita proizvoda možemo *registrirati u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International u kojoj sudelujete bez ikakvih obaveza i bilo kakvih potraživanja, potpuno besplatno, a koje vam donose sledeće pogodnosti:
a) 25% popusta prilikom kupovine CaliVita proizvoda
b) kupovina proizvoda sa dodatnim popustima i akcijama do 50%
c) besplatno savetovanje sa našim lekarima i nutricionistima
d) godišnja pretplata na časopis CaliNews (4 puta godišnje na adresu, besplatno)

(*U svrhu registracije u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International radi koriščenja navedenih pogodnosti, izdat će vam se registracijski kod na period od godine dana. Ako korisnik u periodu od godine dana ne obavi ni jednu kupovinu, automatski će biti izbrisan iz sustava nagrađivanja.)

Ukoliko ne želite prihvatiti navedene uslove, možete i dalje kupovati putem našeg web shopa po standardnim maloprodajnim cenama te vas molimo u tom slučaju odaberite način plaćanja “Plaćanje pouzećem bez registracije”.

2. Internet bankarstvo – prilikom odabira “Internet bankarstvom” dajete dozvolu da se vaši lični podaci mogu prema našoj Izjavi o privatnosti podataka obraditi i podijeliti sa Partnerom i trećim stranama (dostavne službe sa kojima tvrtka ima ugovor o dostavi) u svrhu izdavanja računa, dostave i kontaktiranja u vezi proizvoda, savjetovanja, obračuna osobnih popusta i pripadajućih bonusa, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga. Ovim se odabirom slažete da vas prilikom vaše prve kupnje CaliVita proizvoda možemo *registrirati u globalni sistem nagrađivanja CaliVita International u kojoj sudjelujete bez ikakvih obaveza i bilo kakvih potraživanja, potpuno besplatno, a koje vam donose gore navedene pogodnosti.

 

6. Članstvo u globalnom sustavu nagrađivanja CaliVita International

1. CaliVita International deluje kroz marketinški sustav, pa se trebate registrirati/učlaniti u globalni sustav nagrađivanja kako biste ostvarili pravo kupovina po članskim cenama i stekli pravo na ostale članske pogodnosti.

2. Zašto postati član globalnog sustava nagrađivanja CaliVita International?

  • članovi ostvaruju popust 25% na maloprodajne cene CaliVita proizvoda te pravo na kupnju proizvoda sa dodatnim popustima/akcijama i do 50%
  • svi proizvodi načinjeni su isključivo iz prirodnih sirovina (bez šećera, soli, konzervansa)
  • najkvalitetniji proizvodi na tržištu popraćeni brojnim certifikatima (FDA, GMP, USDA Organic, IGEF, EU i HR institucije)
  • članovi imaju pravo na besplatno savetovanje, dok se za ostale korisnike stručno savetovanje naplaćuje 39,00KM
  • godišnja pretplata na časopis CaliNews
  • nema članarine ni bilo kakvih troškova, jednostavno produženje kupovinom proizvoda
  • nema nikakvih obaveza, uslova i kriterija po kojima se kupuju proizvodi, jednostavno kupujete kada, što i ako želite

3. Kako postati član?
Prvom kupovinom CaliVita proizvoda iznad 120,00 KM ili registracijom na web portalu www.gilvita.ba, odnosno stavljanjem proizvoda u korpu i odabirom plaćanja Pouzećem te prihvatanjem Uslova kupovine dajete privolu za registraciju/učlanjenje u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International te ćemo vam odmah odobriti kupovinu po sniženim članskim cenama (-25%) i izdati vam člansku iskaznicu sa članskim brojem.

Članstvo traje godinu dana. Produljenje članstva postiže se višestrukom kupovinom tokom kalendarske godine u ukupnom iznosu od 120,00 KM. Kada iznos dosegne zadanu vrednost (na jednom ili više računa) u datoj godini, članstvo će automatski biti obnovljeno za sledeću kalendarsku godinu sa svim ostvarenim pogodnostima, u suprotnom članstvo prestaje te se član briše iz sustava. Članstvo se nakon isteka ne može više obnoviti, a za ponovno članstvo potrebno je ponovo proći proces registracije koje su opisane u ovom članku. Članstvo je potpuno besplatno i ne traži nikakvu aktivnost kupca/člana.

4. Ne želim članstvo. Da li mogu kupovati i po kojim uslovima?
Za sve korisnike/kupce koji ne žele sudelovati u globalnom sustavu nagrađivanja CaliVita International i koji ne žele da se njihovi lični podaci pohranjuju ili obrađuju u navedene svrhe članstva, postoji mogućnost kupovine proizvoda odabirom plaćanja “Pouzećem bez registracije”. Prilikom ovog odabira plaćanja kupac jasno i nedvosmisleno daje privolu samo za jednokratnu kupovinu bez popusta po maloprodajnoj (većoj) ceni, te da se lični Identifikacijski podaci podele sa Partnerom i koriste samo u svrhu izrade ponude/računa te dostavu proizvoda putem vanjske kurirske službe. U ovom slučaju osim na ponudi/računu prema zakonima RS, podaci neće biti vidljivi i pohranjeni u CaliVita sustav nagrađivanja ili kod Partnera.

 

7. Garancija

1. Za proizvode iz linije CaliVita Electronics izdaje se garancija u trajanju od jedne godine. Svi ostali proizvodi imaju garanciju kvalitete proizvođača.

 

8. Razno

1. Reklamacije – Zamjena robe moguća je samo uz predočenje valjanog računa u roku od 60 dana od dana kupovine. Roba mora biti nekorištena, neoštećena i u zatvorenom originalnom pakiranju.
Kupci koji ugovor o kupoprodaji sklapaju na daljinu (telefon, e-mail, web trgovina, pošta) imaju pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana, koji se rok računa kako je opisano u čl. 72. st. 2. Zakona o zaštiti potrošača.
Upute i formular za jednostrani raskid ugovora možete da preuzmete u odjeljku Reklamacije.

2. Prikupljanje i obrada ličnih podataka – Prilikom registracije ili otvaranja korisničkog računa na portalu www.gilvita.ba ili ispunjavanjem bilo koje druge forme, a koje se odnose na savetovanje ili bilo koju vrstu pitanja, za potrebe slanja proizvoda na adresu naručitelja te komunikaciju sa korisnikom, možemo Vas zatražiti određene lične informacije kao što su: ime i prezime, adresa i mesto stanovanja, telefonski broj, datum rođenja, e-mail adresa, *JMBG (*samo za pravne osobe u svrhu izdavanja R1 računa), korisničko ime i lozinka za pristup korisničkom računu (opcionalno) te članski broj (opcionalno) ukoliko ste registrirani u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International.
Koriščenjem portala, odnosno ispunjavanjem (unošenjem) traženih ličnih podataka na bilo kojoj formi unutar portala www.gilvita.ba prihvatate obradu podataka prema našoj “Izjavi o privatnosti podataka”.

Radi boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti web trgovine koristimo kolačiće (eng. 'cookies'). više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close